Selfiet tappoivat nyt riikinkukon – lintua kierrätettiin väkijoukossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiinan Yunnanissa sijaitsevassa Wild Animal Park -eläinpuistossa on sattunut traaginen välikohtaus, kun kaksi tarhan riikinkukkoa menehtyi turistien kovakouraisessa käsittelyssä. Kiinalaiset turistit olivat pyydystäneet ja ottaneet linnut syliinsä räpsiäkseen niistä selfieitä.

Metro-lehden mukaan turisteja oli vain hetkeä aiemmin ohjeistettu olemaan koskematta eläimiin työntekijöiden toimesta. Siitä huolimatta turistit houkuttelivat linnut luokseen ruoalla ja sitten he tarttuivat niiden pyrstöistä kiinni ja nostivat ylös.

Kun työntekijät ennättivät paikalle pelastamaan linnut, oli jo liian myöhäistä. Uhkaava ja stressaava tilanne oli lintuvanhuksille liikaa ja kaksi viisivuotiasta riikinkukkoa menehtyi shokin seurauksena saamaansa sydänkohtaukseen. Toistaiseksi ei ole tiedossa aikooko eläintarha haastaa turistit oikeuteen lintujensa tappamisesta.