Uutuuskännykän akku latautuu täyteen 15 minuutissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useiden älypuhelinten akku kuluu varsin nopeasti loppuun normaalissakin käytössä, ja vastaavasti niiden täyteen lataaminen voi viedä useita tunteja. Nyt kiinaisyhtiö Oppo on esitellyt puhelintaan, jonka akun voi ladata täyteen varttuntunnissa.

Mobile World Congress -tapahtumassa esitellyn Super VOOC -laturiteknologian ansiosta älypuhelimen akun kerrotaan latautuvan täyteen vain 15 minuutissa. Oppon mukaan laite käyttää algoritmeja, jotka pitävät laitteen lämpötilan alhaalla latauksen aikana ja näin ollen estävät ylikuumenemisesta johtuvia ongelmia.

Super VOOC -laturiteknologiaa tullaan käyttämään Mashable-sivuston mukaan vain Oppo-yhtiön omissa laitteissa. Nopea lataus tulee myös onnistumaan vain älypuhelimissa, kun taas tablettimallisten koneiden lataaminen tulee olemaan edelleen hitaampaa. Oppo-laitteet ovat suosittuja Aasiassa, mutta muualla maailmassa niiden myynti on kaukana esimerkiksi Applen ja Samsungin puhelimista.