Lepakkopyörremyrsky tallentui videolle – melkoinen näky!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pelkää kuollakseen nahkasiipisiä lepakoita. Lepakoissa pelottaa kaiketi niiden rottia ja hiiriä muistuttava ulkonäkö, inhalta näyttävät siivet ja legenda veren imemisestä. Luonto-ohjelmia tuottava Kelly Sweet joutui lepakkotornadon keskelle.

National Geographicin tuottaja Kelly Sweet on nyt joutunut keskelle lepakoiden muodostamaa pyörrettä. Nahkasiipiset eläimet lensivät kuvausryhmän ympärillä pyörremyrskymäisesti Teksasissa Bracken Caven lähellä. Lepakot näyttävät monen silmään hyvin suloisilta, ja niitä voi nähdä Suomessakin kesäiltoina lentelemässä ja kaartelemassa. Ne kuitenkin takertuvat pahimmassa tapauksessa hiuksiin ja vaatteisiin.

Yöaikaan elävät lepakot ovat usein hyvin pienikokoisia, ja ihmiset saattavat sekoittaa ne lentelyssä pikkulinnuiksi. Silti niiden äkillinen säntäily saattaa säikäyttää pahanpäiväisesti. Harva tietää, että lepakot ovat jyrsijöiden jälkeen maailman suurin nisäkäslahko, ja eri lajeja tunnetaan yli 1.100 kappaletta. Suomessa näistä on tavattu 13 lajia.