3 toimivan ruokavalion kulmakiveä – ota ainakin nämä huomioon

Fitness Ruoka · Terhi Piiroinen

Toimivan dieetin ja laihdutustavoitteisiin pääsemisen perustana on yleensä se, että parempien elämäntapojen noudattaminen on jatkuvaa. Jos ihminen elää pääasiassa terveellisesti ja liikkuu, eivät satunnaiset herkuttelupäivät enää pysty pilaamaan muutaman kilon laihdutustavoitteita.

Moni dieetin aloittava haluaisi pystyä tiettyjä ruoka-aineita syömällä laihduttamaan nopeasti haluamansa kilot pois, minkä jälkeen he pystyisivät jälleen palaamaan normaaliin ruokavalioonsa. Tämä ei kuitenkaan ole pysyviä tuloksia haluttaessa mahdollista.

Lääkäri Judith S. Beck kertoo Huffington Post -lehden mukaan potilailleen aina kolme toimivan dieetin kulmakiveä. Ensimmäinen niistä on se, että noudatettava ruokavalio on terveellinen. Toinen tärkeä asia on se, että ruokavalio sisältää ruokia, joista henkilö pitää oikeasti. Vaikka lempiruoat eivät olisikaan terveellisiä, ne pitäisi pystyä jollain muodolla sisällyttämään ruokavalioon, että sen noudattaminen olisi mielekästä.

Kolmas ja tärkein Beckin antama neuvo ruokavalion suhteen on se, että ruokavalio on sellainen, jota henkilö pystyy noudattamaan koko loppuelämänsä ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että siinä tulee olla tarpeeksi vaihtelua, sen tulee olla joustava ja siinä tulee olla tarpeeksi kaloreita.