NASA: Vaarallinen asteroidi hipoo Maata viikonloppuna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maata ja ihmiskunnan olemassaoloa uhkaa valtava joukko avaruutta kiertäviä asteroideja. Vaarallisista aseroideista tunnetaan vain häviävän pieni osa, ja parhaillaan Maata lähestyy vaarallinen asteroidi 2013 TX68. Sen odotetaan kiitävän Maan ohi todella läheltä, vain alle 24.000 kilometrin päästä.

Pari kuukautta sitten ”hipaisun” ajankohdaksi määriteltiin 3. – 8. maaliskuuta, ja nyt ajankohta on tarkentunut ensi lauantaiksi. Tällä tietoa asteroidi ei osu Maahan, mutta seuraavan kerran se on saapumassa jo 28. syyskuuta 2017, eli puolentoista vuoden päästä. Silloin lentorata voi osua niin, että pahimmassa tapauksessa asteroidi osuu Maahan traagisin seurauksin.

NASA:n asteroidiosaston johtaja Paul Chodas muistuttaa, että todennäköisyys törmäykseen on vain yksi 250 miljoonasta. Viime vuonna sama asteroidi ohitti Maan noin kahden miljoonan kilometrin päästä, joten siihen verrattuna nyt mennään todella läheltä.