Ensimmäinen lomamatka on parisuhteen koetinkivi

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen vastikään seurustelun aloittanut pariskunta tulisi lähettää lomareissulle. Matkoilla punnitaan kumppanien joustavuus, yhteistyötaidot ja välittäminen. Vieraalla maaperällä saattaa myös löytää uusia puolia ihastuksestaan sekä omista parisuhdetaidoistaan.

Laivaliikennettä Brittein saarilla operoiva DFDS-yhtiö on kertonut, että ensimmäinen yhteinen lomareissu asettaa pariskunnan suuren haasteen eteen. Parisuhde joutuu testiin, kun rakastavaiset karkaavat ensimmäistä kertaa pois kotoa. Ensimmäinen koetinkivi liittyy tavaroiden pakkaamiseen ja tapoihin, kuinka osapuolet panevat matkatavaransa kasaan.

Mikäli on salannut seurustelusuhteen ajan isolla vessa-asialla käymistä, tulee jokapäiväinen asia nostaa päivänvaloon viimeistään lomalla. Hotellihuoneen yhteinen vessa paljastaa välittömästi, kun kumppani on käynyt tekemässä isommat tarpeet. Se on luonnollista, eikä vessassa käymistä ole syytä peitellä.

Kahdestaan lomaillessa joutuu uhraamaan kaiken aikansa kumppanin seurassa. Tämä saattaa nopeasti johtaa erimielisyyksiin. Naisen ja miehen tavat saattavat joutua myös ristituleen lentojen organisoimisen ja aktiviteettien järjestämisen suhteen. Seikkailumieliset henkiöt eivät viihdy matkoilla tylsien tyyppien kanssa.

Ajankäytön hallinta on yksi matkaajien kompastuskivistä. Toiset haluavat olla lomalla rennolla mielellä ja toiset puolestaan aikatauluttavat museoissa käymisen ja lounaiden nauttimisen. Matkustaessa saattaa väsähtää tavallista helpommin ja univaje voi tehdä seurustelukumppanista erilaisen. Myös seksielämä saattaa muuttua matkan aikana rohkeammaksi tai vastaavasti latistua erimielisyyksien takia.

Jos pariskunta on suunnitellut yhteistä ja ensimmäistä lomaa pitkään, saattavat odotukset olla korkealla. Tällöin pienetkin pettymykset voivat latistaa tunnelmaa. Matkoilla pääsee näkemään parhaiten, kuinka paljon oma kulta välittää ja jakaako hän todella yhteisen elämän myös kaukomailla matkatessa.