Kauhua yläilmoissa – lentokapteeni menehtyi kesken lennon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saudi Arabian Airlines -lentoyhtiön lennolla on tapahtunut tilanne, jota monet lentomatkustajista pitävät kauhuskenaariona. Lentokapteeni sai nimittäin sydänkohtauksen yläilmoissa ja hän menehtyi kesken lennon.

Riadiin matkalla olleessa lentokoneessa oli tapahtumahetkellä 220 matkustajaa. Kapteeni sai sydänkohtauksen vain minuutteja ennen laskeutumista. Emirates 24 -sivuston mukaan perämies otti ohjat ja ilmoitti hätätilanteesta King Khalidin kansainväliselle lentokentälle.

Matkustamohenkilökunnan elvytysyrityksistä huolimatta kapteeni menehtyi lennon aikana. Taitavan perämiehen ansiosta kone laskeutui lopulta turvallisesti kentälle. Lentoyhtiö on pitänyt kapteenin kuolemaa surullisena tragediana. Perämies Rami Ben Ghazin toimia on pidetty sankarillisena.