Lentomatkustaja lähetti rukouksen WhatsAppissa – poistettiin lennolta!

Viihdeuutiset · Annika Kela

40-vuotias miesmatkustaja on poistettu EasyJet-lentoyhtiön lennolta netissä julkaisemansa rukousviestin vuoksi. Laolu Opebiyi oli kirjoittanut WhatsApp-ryhmälleen rukouksen ja lähettänyt sen ennen koneen lähtöä.

Vieressä istunut matkustaja näki viestin ja kutsui henkilökunnan paikalle. Mies poistettiin koneesta ja häntä vaadittiin näyttämään viesti lentokentän viranomaisille. Nigerialaissyntyinen kristitty teki työtä käskettyä, mutta siitä huolimatta kapteeni kieltäytyi päästämästä häntä koneeseen turvallisuusriskin vuoksi.

The Guardian -lehden mukaan Opebiyi on ollut tapauksesta tuohtunut. Hän epäilee, että vieressä istunut matkustaja luuli häntä muslimiksi ja mahdollisesti terroristiksi. Mies oli käyttänyt viestissään lainausta raamatusta. Kanssamatkustaja oli huomannut miehen käyttävän sanoja, joiden alkukirjaimet muodostivat sanan ISIS.

Kyseessä oli kuitenkin väärinkäsitys ja mies päästettiin lopulta seuraavalle lähtevälle lennolle Amsterdamiin. Lentoyhtiö on pahoitellut miehelle väärinkäsityksestä aiheutunutta mielipahaa ja lennon viivästystä.