Etikettisäännöt pariskunnille sosiaalisen median käyttöön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalinen media on saavuttanut jalansijaa yhtenä tärkeimpänä yhteydenpitovälineenä. Sen avulla kerrotaan elämän suurista muutoksista, merkkitapahtumista, jaetaan valokuvia ja keskustellaan ystävien kanssa. Pariskuntien kannattaa muistaa sosiaalisen median pelisäännöt.

Pariskuntien tärkein elämä on sosiaalisen median ulkopuolella. Heidän ei kannata jakaa kaikkia yhteisiä kokemuksiaan ja tekemisiään Facebookissa. Romanttista yhteydenpitoa ei ole järkevää ylläpitää ammattillisissa palveluissa, kuten LinkedInissä. Vaikka houkutus olisi suuri, ei pariskuntien kannata lähteä tutkimaan toistensa sosiaalisen median tilejä tai nuuskia kumppanin puhelimia. Rakastavaisessa ja rehellisessä parisuhteessa on vain yksi tärkeä kontakti – oma kumppani.

Tunnekuohujen vallassa ei ole hyvä lähteä sosiaaliseen mediaan tilittämään. Edes viestejä ei saisi lähettää silloin, kun on vihainen tai pettynyt. Myös humalassa kirjoitetut jorinat saattavat nolostuttaa seuraavana aamuna, joten kännichattailua on syytä välttää omalle kumppanillekin.

Murulle tulee lähetellä pusuhymiöitä, sydämiä ja muuta romanttista päivittäin. Omasta rakkaasta ei kannata puhua pahaa selän takana sosiaalisessa mediassa, eikä edes omalle kumppanille kannata kertoa huonoja uutisia internetin välityksellä. Kasvokkain tapahtuva viestintä on aina paras tapa saavuttaa varmuutta parisuhteeseen.