Tarhurin mehiläiset hurahtivat kannabikseen – lopputuloksena kannabishunaja!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ranskalainen mehiläistarhuri on onnistunut tuottamaan hunajaa kannabiskasvien kukkien medestä. Tarhurin kunnianhimoinen projekti sai alkunsa siitä, kun hän päätti testata voisiko hän yhdistää kaksi hänelle tärkeää asiaa toisiinsa.

Kannabiksen kasvattajana toimiva mehiläistarhuri yhdisti urakkansa ja huomasi, että kannabiskasvien kukat kelpasivat mehiläisille. Tarhaaja on julkaissut netissä videoita, joissa mehiläiset ovat työn touhussa kannabikasvien kukissa. Monet asiantuntijoista ovat suhtautuneet skeptisesti ajatukseen, että mehiläisten hunajassa voisi olla päihdyttäviä ainesosia.

Osa tutkijoista kuitenkin pitää sitä mahdollisena. Toistaiseksi vain mehiläisten kouluttaja on päässyt testaamaan tuottamaansa kannabishunajaa. The Mirror -lehden mukaan Bumblebee Conservation Trust -säätiö on vahvistanut sen, että kannabiskukista tuotettu hunaja voi olla päihdyttävää. Jää nähtäväksi, tuleeko kannabishunaja joskus vielä kannabiksen laillistaneissa valtioissa myyntiin.