Pähkinöiden syönti vauvaiässä ehkäisee allergioita

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilaistutkijoista koostunut joukko onnistunut todistamaan kokein, että pähkinöiden syöminen vauvaiässä ehkäisee allergioiden puhkeamisen myöhemmällä iällä. Tulokset osoittivat, että pähkinöillä herkutteleminen pienensi riskiä sairastua pähkinäallergiaan jopa 80 prosentilla.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu New England Journal of Medicine -ammattijulkaisussa. Lontoossa sijaitsevan King’sin yliopiston tutkijat huomasivat, että pähkinöiden syömisen positiiviset vaikutukset lapsen elimistöön olivat voimakkaimmat lapsen ollessa alle vuoden ikäinen. Lääkäreiden mukaan pähkinöitä syöneille vauvoille oli kehittynyt eräänlainen suoja allergiaa ja yliherkkyyttä vastaan.

Time-lehden mukaan asiantuntijat epäilevät, että allergioiden puhkeamisen taustalla on usein vanhempien ylivarovaisuus. Tulokset viittaavat siihen, että lapselle kehittyy helpommin yliherkkyysreaktio raaka-aineista, jotka ovat puuttuneet lapsen ruokavaliosta kokonaan ensimmäisinä vuosina. Tutkimukset ovat osoittaneet, että pähkinöitä syömällä vauvaiässä voi välttyä pähkinäallergialta tulevaisuudessa.