Titanicin upotti 100 000 vuotta vanha jäävuori

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sheffieldin yliopiston professori Grant Bigg on tehnyt hämmästyttävän havainnon tutkiessaan Atlantilla seilannutta jäävuorta. Titanic-laivan upottanut jäävuori on nimittäin paljastunut yli 100.000 vuotta vanhaksi jättiläiseksi.

Yhdessä yliopiston tutkijoiden kanssa Bigg on onnistunut selvittämään jäävuoren historian. Jäävuoresta tehtyjen havaintojen perusteella tutkijat ovat laskelmoineet merellä ajelehtivan vuoren tarkan reitin. Tietokoneohjelmien avulla tutkijat ovat myös onnistuneet tekemään laskelmia jäävuoren alkuperäisestä koosta ja massasta.

The Sunday Times -lehden mukaan tutkijat ovat määrittäneet jäävuoren iän ja sen on arveltu olevan vähintään 100.000 vanha. Historiallinen vuori ajelehti vuonna 1912 Titanic-laivan reitille kohtalokkain seurauksin. Uppoamattomaksi laivaksi tituleerattu Titanic painui meren pohjaan törmäyksen seurauksena, surmaten 1.517 matkustajaa ja miehistön jäsentä.