Teinitytöllä Bond-elokuvasta tuttu sairaus – silmistä vuotaa verta

Viihdeuutiset · Annika Kela

James Bond -elokuvassa Casino Royale nähtiin taanoin pahis, jonka silmästä vuotaa verta. Tosielämässä Viime kesästä lähtien 17-vuotias Marnie Harvey on kärsinyt samoista oireista. Lääkärit eivät ole onnistuneet selvittämään, miksi nuoren naisen silmistä, korvista, kielestä ja kynsien alta vuotaa lähes päivittäin verta.

Satunnaiset verenvuodot ovat alkaneet piinata Marnieta vuosia kestäneiden päänsärkykohtausten jälkeen. Kolme vuotta lääkärit ovat tutkineet Harveyn pahoinvointia ja päänsärkyä, mutta diagnoosia ei ole tehty. Nyt oireet ovat pahentuneet verenvuotojen muodosssa.

Vaikka Marnien oireet kuulostavat vakavilta, eivät lääkärit pidä nuoren naisen tilaa hengenvaarallisena. Asiantuntijat ovat epäilleet, että jokin raaka-aine Harveyn ruokavaliossa aiheuttaa hänelle myrkytysoireita. Daily Mail -lehden mukaan lääkärit ovat laatineet kahden vuoden suunnitelman Marnien ruokavalion tutkimiselle. Toistaiseksi mitään ei ole löydetty.

Marniella ei ole todettu syöpää tai aivokasvainta eikä hänen elimistään ole löydetty mitään poikkeavaa. Oireita lukuun ottamatta Marnie on kaikin puolin terve. Erikoislääkärit ovat poissulkeneet mahdollisuuden, että tytöllä olisi Haemolacria, joka tunnetaan verikyyneleenä.

Testit ovat osoittaneet, ettei Marniella ole myöskään verenvuototautia. Lääkärit ovat epäilleet, että hänen oireensa johtuvat koagulopatiasta. Toivottavasti Marnien mystinen sairaus ratkeaa pian, jotta hän voisi saada oikeanlaista hoitoa oireisiinsa.