Vanha silta räjäytettiin näyttävästi – tuloksena pelkkää metalliromua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan vanhat rakennukset ja sillat joutuvat purku-uhan alle, koska ne ovat liian vaarallisia ympäristölle ja ihmisille. Nyt verkossa näytetään näyttävä video siitä, kuinka Yhdysvalloissa sijaitsevan sillan purkutyöt aloitetaan räjäyttämällä.

Kyseessä on Chesterfieldissä sijaitseva Missouri-joen ylittävä Missouri River Bridge. Kahdeksankymmentä vuotta vanha kaarisilta kohtaa loppunsa näyttävällä räjäytyksellä. Räjähteet on asennettu todennäköisesti sillan pilareihin.

Vanhan siltavanhuksen viereen on jo rakennettu uusi ja turvallisempi joenylityspaikka. Vanhan sillan purkutyö vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista. Toisinaan siltojen räjäytystyöt nostavat vedenpinnan vaaralliselle tasolle.