Lentomatkustaja halusi raitista ilmaa – sai lentokoneen oven auki!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

China Southern Airlinesin lentokoneen matkustajat joutuivat keskiviikkona 9. maaliskuuta odottamaan ilmaan pääsyä Chengdun lentokentällä tunnin suunniteltua pidempään. Syynä oli matkustaja, joka avasi koneen hätäuloskäynnin oven.

Chengdu Commercial News -uutissivuston mukaan oven avannut matkustaja halusi saada raitista ilmaa. Hän oli omien sanojensa mukaan luullut hätäuloskäynnin kahvaa vivuksi, jolla koneen ikkunat saa auki. Matkustajien ja henkilökunnan onneksi mies ei tehnyt virhettä varsinaisen lennon aikana, vaan koneen ollessa vielä kentällä.

Hätäuloskäynti jouduttiin sulkemaan uudelleen koneen ulkopuolelta, ja henkilökunnan täytyi tehdä uudelleen viime hetken turvatarkistuksia. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko hätäuloskäynnin avanneelle miehelle seuraamuksia hänen mokastaan.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun lento viivästyy hätäuloskäynnin avanneen matkustajan vuoksi. Samankaltainen tapaus sattui Xiamen Airlinen lennolla vuonna 2014. Myös tuolloin kesken lähdön oven avannut mies kertoi syykseen halunneensa haukata raitista ilmaa.