Hovimuusikko Ilkka julkaisi esikoisalbuminsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Radio Suomipopin Aamulypsyn vierailevana tähtenä tutuksi tullut Hovimuusikko Ilkka julkaisee tänään debyyttialbuminsa Tää on tätä päivää. Ensimmäisenä singlenä julkaistun nimikappaleen lisäksi albumilta löytyy 10 tuttua Hovimuusikko Ilkka -kappaletta, jotka on tuotettu uudelleen albumia varten.

Levy on Radio Suomipopin 15-vuotisjuhlavuoden virallinen albumi, ja julkaisukonserttia vietetään Suomipop-risteilyllä 19. maaliskuuta. Levyllä ovat mukana kappaleet Hovimuusikko Ilkka, En päässyt Vain Elämään (Kylmästä lämpimään), Aamulypsy (Maradona), Tuula (Missä muruseni on), Jeti (Mehu), Hyksiin (Yksin), Veljeni (Siskoni), Aromipesä (Jäätelökesä), Maanantai (Minä ja hän), Viron Sanoja (Kirosanoja) ja Ping Pong Show (Frontside Ollie).

– Valitsin levylle best of -hengessä Suomipopilla kuultuja rajujakin stooreja, tosin tietysti pilke silmäkulmassa. Viihdettähän tässä tehdään. Jos näinä aikoina saa jonkun kuulijan suupielet kääntymään hymyyn vaikka aamuisella työmatkalla, silloin oon hovimuusikkona onnistunut, Hovimuusikko Ilkka kertoo.

Hovimuusikko Ilkan tarina alkoi muutama vuosi sitten, ja tähän päivään mennessä Ilkan versioita tunnetuista kappaleista on kuunneltu ja katseltu jo yli neljä miljoonaa kertaa. Hovimuusikon pestiin Ilkka ajautui vanhan yläastekaverinsa Arttu Wiskarin kautta.

– Jaajo oli pyytänyt Arttua tekemään taustanauhoja, jotta Aamulypsyn jengi voisi laulaa lähetyksessä viikottain ajankohtaisista aiheista. Arttu ei pitänyt ideaa hyvänä, vaan suositteli Jaajolle mua. Olin esittänyt omia väännöksiä biiseistä kotibileissä kavereille ja jossain bailuissa Arttukin oli niitä kuullut.