Vuoden turhake? Muoviin pakatut kuoritut avokadopuolikkaat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat hedelmät eivät tunnetusti tarvitse ympärilleen erillistä pakkausta kauppojen hyllyille. Hedelmien oma kuori suojaa sisustaa ulkopuolisilta haittatekijöiltä, ja mikä parasta, se on täysin biohajoava.

Kanadan Ontariossa sijaitseva Sobey’s -ruokakauppa on kuitenkin päätynyt myymään valmiiksi kuorittuja, mutta muoviin ja pahviin pakattuja avokadoja. Asia on herättänyt hämmennystä ja raivoa sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Facebook-käyttäjä Christine Kizik jakoi kuvan muovipakatuista hedelmistä.

– Avokadoilla on oma täydellinen, kompostoitava kuorensa. Avokadon kääriminen muoviin on vähintäänkin omituista. Se on tuhlausta, ja olen kiinnostunut miksi näin on tehty, Kizik kirjoitti.

Sobey’s ruokakauppa vastasi myöhemmin Facebook-viestiin. Kaupan mukaan tuote on tarkoitettu niille, joille avokadojen käyttö ei ole ennestään tuttua. Läpinäkyvän muovin kerrotaan myös paljastavan helposti, onko hedelmä syöntikypsä.

Surprised and disappointed after a friend posted a picture of an avocado for sale at his local Sobeys in Thornhill, ON….

Julkaissut Christine Kizik 11. maaliskuuta 2016