Venäjä ruokkii kissapetoja kotieläimillä – amurinleopardien määrä tuplaantui!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjä aloitti muutama vuosi sitten valtavan projektin pelastaakseen äärimmäisen uhanlaiset amurinleopardit. Kissapetojen määrä luonnossa oli tuolloin vain 30 yksilöä. Pelastusprojektin seurauksena leopardien määrä on tuplaantunut ja nyt yksilöitä on jo 80.

The Siberian Times -lehden mukaan populaatio on ollut runsaassa kasvussa viime vuosina. Yksi syy leopardikannan kasvuun on lisääntynyt ravinto. Venäjällä asuvat amurinleopardit saavat nimittäin käydä pyydystämässä kotieläimiä ravinnokseen ilman ikäviä seurauksia.

Venäjän valtio on luonut järjestelmän, joka suojelee leopardeja kostonhimoisilta maatilallisilta. Kotieläinten kasvattajat saavat valtiolta korvauksia menetetyistä eläimistä, mikäli on epäilys, että leopardi on tappanut kotieläimen.

SOFGAZ -vakuutusyhtiö on vakuuttanut leopardien asuinalueella kasvatettavat kotieläimet ja mikäli leopardi käy pyydystämässä eläimen, saa kasvattaja siitä avokätisen korvauksen. Maatilallisilla ei ole ollut syytä tappaa tai metsästää uhanalaisia kissapetoja, sillä ne eivät ole enää yhtä vakava uhka kotieläinten kasvattajien toiminnalle. Ravinnon ansiosta amurinleopardien määrä on alkanut hiljalleen kasvaa.