5 keinoa pysyä hoikkana ilman dieettiä

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä tuntuu pysyvän hoikkina luonnostaan. Lääkäri Brian Wansink kertoi Huffington Post -sivustolle, että moni hoikka ihminen ei rajoita syömisiään sen kummemmin. Monilla on kuitenkin tapoja ja rutiineja, joiden avulla he pysyvät vaivattomasti melko hyvässä kunnossa.

Wansink kertoi mitkä ovat viisi tutkitusti yleisintä asiaa, jotka pitävät ihmiset vaivattomasti hoikempina.

1. Aamiainen

Hoikkina pysyvistä ihmisistä suurin osa aloittaa aamunsa syömällä aamupalaa. Aamiaisen väliin jättävät söivät enemmän kaloreita koko loppupäivän aikana.

2. Liikunta

Ihmiset, jotka tuntuvat pysyvän vaivattomasti hoikkina, urheilevat lähes poikkeuksetta.

3. Vaaka

Hoikat ihmiset, jotka punnitsevat itsensä aamuisin, ajattelevat omaa painoaan alitajuisesti lähes jokaista ateriaa valitessaan ja tekevät näin ollen terveellisempiä valintoja.

4. He eivät rajoita syömisiään

Tutkimusten mukaan hoikkina pysyvät iihmiset eivät rajoita ruokavaliostaan mitään pois tai ole tarkalla dieetillä. Monilla heistä oli kuitenkin jokin strategia, jonka mukaan he yrittivät mahdollisuuksien mukaan valita välipalaksi jotakin terveellistä tai välttää esimerkiksi pikaruokaa.

5. He syövät tietoisesti

Moni vaivattomasti hoikalta vaikuttava ihminen on tietoinen siitä mitä hän syö. Hän miettii ruokien puhtautta, alkuperää ja niiden ravintoarvoja, ja valitsee automaattisesti melko terveellisen vaihtoehdon aina ruokaillessaan.