Vakava vaaratilanne: Lentomatkustajan iPhone syttyi tuleen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Alaska Airlines -lentoyhtiön lennolla on sattunut vaarallinen tilanne, kun erään matkustajan älypuhelin syttyi tuleen. Yhdysvaltalainen Anna Crail oli asetellut iPhone 6 -puhelimensa pöydälle, kun hän yhtäkkiä havahtui laitteen savuamiseen.

Crail heitti puhelimen lattialle ja se liukui tuolien alle. Kanssamatkustajat säikähtivät tilannetta ja nousivat ylös tuoleistaan. Matkustamohenkilökunnan nopean toiminnan ansiosta tuli saatiin lopulta sammutettua. Tilanne oli onneksi henkilökunnan hallussa ja hätälaskulta vältyttiin. Alaskasta Havaijille suunnanneessa matkustajakoneessa oli tapahtumahetkellä 162 matkustajaa.

Komo News -sivuston mukaan syy tulipalon syttymiseen on mysteeri. Asiantuntijat epäilevät, että Crail ei ollut asettanut puhelintaan lentotilaan ja se alkoi lopulta ylikuumentua etsiessään signaalia. Siitä huolimatta puhelimen ei pitäisi kuumeta niin paljon, että se syttyy tuleen. Tulipalon syttyminen olisi saattanut aiheuttaa vakavan vaaran lentokoneessa. Onneksi tällä kertaa kone laskeutui turvallisesti määränpäähänsä.