Lintu pysäytti vuoristoradan – ihmiset ylösalaisin jumissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinan Pekingissä sijaitsevassa Happy Valley Amusement Park -huvipuistossa on sattunut erikoinen tilanne, kun vuoristoradan vaunut pysähtyivät kesken matkan. Laitteen kyydissä oli tapahtumahetkellä 26 ihmistä, joista osa oli jumissa laitteessa ylösalaisin.

Työntekijöille paljastui, että jokin oli laukaissut hätäjarrutuksen ja vaunut olivat jämähtäneet siksi paikoilleen. Radan läheisyydessä lennellyttä lintua pidettiin syyllisenä vuoristoradan jumiutumiselle. Lintu oli todennäköisesti istahtanut huvipuistolaitteessa olevan sensorin päälle.

Metro-lehden mukaan matkustajien vapauttaminen laitteesta kesti lähes 20 minuuttia. Vuoristorata oli suljettiin tilapäisesti, jotta sen toimivuus voitiin testata. Myöhemmin päivällä vuoristorata palautettiin käyttöön. Huvipuisto on pahoitellut ikävää tilannetta, sillä laitteen jumiutuminen oli selvästi pelästyttänyt kyydissä olleet asiakkaat.