Internet päätti 250 miljoonan tutkimusaluksen nimen: RRS Boaty McBoatface!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetillä on nykyisin vaikutusta kaikkeen mahdolliseen, ja nettikansa saa aikaiseksi niin hyviä kuin huonojakin asioita myös verkon ulkopuolella. Tuorein tapauksista on uuden 250 miljoonan euron tutkimusaluksen nimi, joka on nettiäänestyksen perustella RRS Boaty McBoatface.

Luonnon ja ympäristön tutkimusvirasto NERC pyysi internetissä ehdotuksiä tutkimusaluksensa uudeksi nimeksi, ja lopullinen nimi päätettiin myös nettiäänestyksellä. Viranomaiset tuskin arvasivat millainen vaihtoehto nousisi äänestyksen ykköseksi, mutta ainakin vielä tällä tietoa äänestyksen tulosta tullaan kunnioittamaan ja alus kastamaan nettikansan valitsemalla tavalla. Nimen keksinyt James Hand on sittemmin pyytänyt ideaansa julkisesti anteeksi Twitterissä.

RRS Boaty McBoatface voitti äänestyksessä muun muassa nimet RRS Endeavour, RSS David Attenborough ja RSS Falcon, The Independent uutisoi. Alus valmistuu vasta vuonna 2019, joten sen kastamista saadaan odottaa vielä vuosia. Aluksen on valmistuttuaan määrä kuljettaa 90 tutkijaa ja muuta henkilökunnan edustajaa Etelämantereelle.