Selviäisitkö lento-onnettomuudesta? Älypuhelimen sovellus testaa

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

Udinen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet älypuhelimille ladattavan pelin, jota pelaamalla voi testata selviytyisikö vaarallisista onnettomuustilanteista elossa. Prepare for Impact -sovellukseen on valittu muutamia hengenvaarallisia kauhuskenaarioita, joista voi selviytyä vain toimimalla turvaohjeistusten mukaisesti.

Yksi peliin valituista onnettomuuksista on pakkolaskutilanne. Pelaajan on osattava mennä oikeaan asentoon laskun ajaksi ja sen jälkeen hänen on osattava navigoida ulos koneesta. Pienikin virhe voi koitua pelaajan kohtaloksi.

TechBuzz Ireland -sivuston mukaan mielenkiintoinen selviytymispeli on kehitetty italialaisyliopiston Human Computer Interaction Laboratory -osaston toimesta. 3D-peli on ladattavissa ilmaiseksi Google Playsta tai Appe Storesta. Sen lisäksi pelistä on tehty demoversio Oculus Riftille.