Näin teet kristallinkirkkaita jääpaloja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olipa kyseessä sitten lasillinen viskiä, sitruunalimonadia tai kylmää kaakaota, saa juoman nostettua uudelle tasolle jääpaloja lisäämällä. Jos haluaa luoda näyttäviä drinkkejä, kannattaa jääpaloista tehdä läpinäkyviä ja kristallinkirkkaita.

Normaalisti hanajohtovedestä tehdyt jääpalat ovat harmahtavia ja sumeita. Kirkkaita jääpaloja on helppo valmistaa suodatetusta tai pullotetusta vedestä, koska tällöin nesteessä on vähemmän ilmaa ja mineraaleja. Vesi kannattaa kuitenkin keittää kaksi kertaa molekyylien muuttamiseksi.

Keitetyn veden tulee antaa jäähtyä ennen pakastimista. Kun suodatettu ja keitetty vesi on kaadettu jääpalamuotteihin, kannattaa muotti vielä peittää elmukelmulla puhtaan viimeistelyn varmistamiseksi. Vinkin tarjoili PureWow-sivusto.