390-grammainen keskonen selviytyi kaksossiskon vierihoidossa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Australian Adelaidessa asuvat kaksostytöt Lily ja Summer Cobbing syntyivät kolme kuukautta etuajassa. Summer painoi syntyessään 840 grammaa ja oli todella pieni. Hänen kaksossiskonsa oli kuitenkin vielä kriittisemmässä tilassa painaessaan alle puolet Summerin painosta.

Lily painoi syntyessään vain 390 grammaa. Vauvan silmät olivat vielä kiinni ja iho niin kuulas, että Lilyn vatsan kaikki elimet näkyivät siitä läpi. Lilyn ennuste oli ollut todella huono ja äiti Michelle Roberts-Cobbing oli alkanut jo valmistautumaan henkisesti siihen, että Lily ei tulisi selviämään.

Lilyn kunnon laskiessa äiti sai idean asettaa Summerin Lilyn viereen aivan kuten vauvat ovat kohdussakin olleet. Tytöt olivat heti ottaneet toisistaan kiinni ja Summer oli ottanut pienemmän kaksossiskonsa syleilyynsä.

Lilyn kunto oli alkanut nousemaan ja vauvan terveydentila parantui siskon läheisyyden ansiosta. Kaksosvauvat pääsivät lopulta kotiin kahdeksan kuukauden jälkeen syntymisestä. Daily Mail -lehden mukaan kaksoset ovat tällä hetkellä terveitä ja iloisia tyttöjä.