Stara Gallup: Ravintolat todella OUT – koti-illat jättisuosiossa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina on käyty keskustelua ravintoloiden arvonlisäveron laskemisesta, kun ravintoloissa myydyn alkoholin menekki on romahtanut. Korkean alkoholiveron ja siitä johtuvan matkustajatuonnin rajun kasvun seurauksena yhä useampi nauttii alkoholinsa kotona. Ravintoloiden arvonlisäveron laskeminen voisi lisätä ravintoloiden suosiota, joka on nyt alimmillaan miesmuistiin.

Stara Gallup 27.3.2016
Stara Gallup 27.3.2016

Samaan aikaan alkoholin nauttimisen yleinen suosio on laskenut laajalla rintamalla, joten illanvietto pubissa tai yökerhossa ei ole enää kovin houkutteleva vaihtoehto. Stara kysyi lukijoiltaan miten he viettävät mieluiten iltaansa, ja tulos oli pubien ja yökerhojen kannalta synkkä. Vain 15 prosenttia vastanneista nimittäin viettää niissä mieluiten iltaansa viikonloppuisin.

Gallupissa annettiin yhteensä 6.100 ääntä. Äänestäneistä 64 prosenttia vietti iltaansa mieluiten kotona yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Ystävien kanssa kotona tai ystävän luona iltaansa viettää viikonloppuisin mieluiten 21 prosenttia vastanneista. Koti-illat ovat siis tällä hetkellä erittäin suuressa suosiossa.