Nintendo julkaisemassa uuden pelikonsolin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven kasibittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.

Sen jälkeen Nintendo on julkaissut joukon konsoloita, joista vuonna 2011 ilmetynyt Wii U on viimeisin. Pelikonsolipiireissä on jo pitkään huhuttu Nintendon seuraavasta pelilaitteesta, joka kulkee nimellä NX. Nyt Imguriin on ilmestynyt tulevaisuuden konsolin ohjaimen kuva.

Kuvan on julkaissut perkele37-nimimerkki, ja hän kirjoittaa Redditissä, että kosketusnäytöllisessä ohjaimessa on vain kaksi fyysistä nappia. NX-konsolin on huhuttu ilmestyvän myöhemmin tänä vuonna.

NX controller