Uutuussovellus väittää: 360 asteen videoita voi kuvata älypuhelimella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

360 asteen videoita on voinut perinteisesti tehdä ainoastaan erityisvalmisteisilla kameroilla. Saksalaisen Viorama-yrityksen uutuussovelluksen kerrotaan kuitenkin mahdollistavan 360 asteen videoiden kuvaamisen myös tavanomaisilla älypuhelimilla.

Splash-sovellus muistuttaa päällisin puolin hieman Snapchatin ja Periscopen kaltaisia sovelluksia. Splashilla voi kuitenkin kuvata 360 asteen kuvaa ja videota. Tämä tapahtuu liikuttamalla puhelinta kuvan ottamisen yhteydessä samaan tapaan kuin panorama-kuvia ottaessa.

360 asteen videoiden ja kuvien onnistuminen riippuu tietenkin siitä, kuinka vakaasti ja minkälaisella nopeudella puhelinta liikuttaa. Lopputuoksia voi katsella perinteisen älypuhelimen lisäksi Google Carboardilla tai virtuaalikypärillä kuten Oculus Riftillä.

Toistaiseksi vain iOS-laitteille saatavilla oleva Splash voitti sunnuntaina Teksasissa järjestetyn South By Southwest -tapahtuman Startup Accelerator -kilpailun virtuaalitodellisuus-osion. Kyseessä saattaa siis hyvinkin olla seuraava Instagramin ja Snapchatin kaltainen suosikkisovellus.