Kännykäksi naamioitu käsiase kehitettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aseisiin ja aselakeihin liittyvät kysymykset jakavat kansaa tiukasti kahtia Yhdysvalloissa. Nyt kekskustelua on herättänyt käsiase, jonka saa helposti naamioitua jokapäiväiseksi, mukana kulkevaksi esineeksi – tässä tapauksessa älypuhelimeksi.

Minnesotan osavaltiosta kotoisin olevan Kirk Kjellbergin Ideal Conceal Pistol -ase muuttuu käden käänteessä älypuhelimen näköiseksi. Kyseessä on kaksipiippuinen 380 kaliiperin derringer-tyylinen pistooli, johon mahtuu kerralla kaksi luotia.

Kirk Kjellberg halusi luoda aseen, joka olisi helppo piilottaa. Idea tuli hänelle, kun hän keräsi puoleensa ei-toivottua huomiota ravintolassa piilotetun aseensa ansiosta.

– Lapsi näki minut ravintolassa ja sanoi kovaäänisesti, ”äiti, äiti, tuolla miehellä on ase!”, minkä jälkeen koko ravintola tuijotti minua, Kirk Kjellberg avautuu NBC News -uutissivustolle.

Ideal Conceal -ase on herättänyt runsaasti keskustelua. Monet pelkäävät, että älypuhelimeksi naamioitava käsiase on liian helppoa kantaa mukanaan esimerkiksi lentokoneeseen. Kjellberg kuitenkin väittää, ettei tämä ole mahdollista.

– Kun valaiset aseen röntgenin läpi, huomaat sen sisältävän piipun, liipaisimen ja iskuvasaran – kaikkea, mitä muissakin käsiaseissa on. Siinä on niin paljon metallia, ettei se voi mennä läpi metallinpaljastimesta huomaamatta, Kirk Kjellberg vakuuttaa.