Egyptiläinen lentokone kaapattiin rakkauden takia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Egyptiläinen Seif Eldin Mustafa kaappasi tiistaina yllättäen EgyptAirin MS181-lennon. Mies vaati konetta laskeutumaan Kyprokselle Larnacan lentokentälle. Nyt on selvinnyt, että mies ei ollut terroristi, vaan kaiken takana on nainen.

Ben Innes
Ben Innes
Kaapattu lentokone ulkoa, Kuva: Splash
Kaapattu lentokone ulkoa, Kuva: Splash

Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades on antanut virallisen tiedotteen lentokoneen kaappamisesta. Viestistä käy selville, että egyptiläinen lentokonekaappari on henkisesti epätasapainoinen riutuvan rakkauden tähden. Hänen väitetty ex-vaimonsa asui Kyproksella pariskunnan neljän lapsen kanssa. Mies oli pukeutunut koneeseen astuessaan pommivyöhön, joka ei kuitenkaan ollut aito.

Mustafa oli vaatinut kaappaustilanteessa Egyptin valtiota vapauttamaan kaikki maansa vankiloissa olleet naiset. Lisäksi hän pyysi neuvottelijoita ojentamaan kirjeen hänen rakastamalleen naiselle. Lentokoneessa oli kaappausdraaman aikana 50 matkustajaa, ja kaikki selvisivät tilanteesta vahingoittumattomina. Verkossa on esillä video, jolla näytetään Mustafan astelleen pommivyössään turvatarkastuksen läpi.