Lentomatkailu mullistuu – Tesla esitteli sähkölentokoneen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman ylivoimainen edelläkävijä Tesla mullisti tänään autoilun tulevaisuuden esittelemällä uuden Tesla 3 -henkilöautonsa, jonka hinta tullee Suomessakin olemaan alle 50.000 euroa, joka on noin puolet nykyisistä Tesla-henkilöautoista.

Vähemmälle huomiolle jäi Teslan samanaikainen julkistus, jossa se esitteli lentomatkailun mullistavan sähkölentokoneensa. Vuonna 2018 markkinoille tuleva Tesla Model Air -lentokone kykenee lennättämään 250 matkustajaa yhdellä latauksella jopa 3.000 kilometrin päähän 800 km/h nopeudella.

Sähkölentokoneen on mahdollistanut Teslan Yhdysvaltoihin parhaillaan rakenteilla oleva Gigafactory-akkutehdas, jossa ryhdytään valmistamaan täysin uudenlaisia kevyitä ja pienikokoisia komposiittirakenteisia akkuja. Autoissa akut sijaitsevat pohjassa, mutta tulevissa lentokoneissa ne sijaitsevat siivissä.

Lentokoneen akut ladataan lentokentille asennettavilla Teslan Supercharger-latureilla täyteen tunnissa, joten lentokoneiden käyttöastetta ei tarvitse nykyisestä laskea. Mikäli virta on loppumassa kesken lennon, voidaan lentokone ladata myös maanteiden varsille sijoitetuilla autojen Supercharger-latureilla. Lentokoneen akuille annetaan kahdeksan vuoden takuu.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat