Lentomatkailu mullistuu – Tesla esitteli sähkölentokoneen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman ylivoimainen edelläkävijä Tesla mullisti tänään autoilun tulevaisuuden esittelemällä uuden Tesla 3 -henkilöautonsa, jonka hinta tullee Suomessakin olemaan alle 50.000 euroa, joka on noin puolet nykyisistä Tesla-henkilöautoista.

Vähemmälle huomiolle jäi Teslan samanaikainen julkistus, jossa se esitteli lentomatkailun mullistavan sähkölentokoneensa. Vuonna 2018 markkinoille tuleva Tesla Model Air -lentokone kykenee lennättämään 250 matkustajaa yhdellä latauksella jopa 3.000 kilometrin päähän 800 km/h nopeudella.

Sähkölentokoneen on mahdollistanut Teslan Yhdysvaltoihin parhaillaan rakenteilla oleva Gigafactory-akkutehdas, jossa ryhdytään valmistamaan täysin uudenlaisia kevyitä ja pienikokoisia komposiittirakenteisia akkuja. Autoissa akut sijaitsevat pohjassa, mutta tulevissa lentokoneissa ne sijaitsevat siivissä.

Lentokoneen akut ladataan lentokentille asennettavilla Teslan Supercharger-latureilla täyteen tunnissa, joten lentokoneiden käyttöastetta ei tarvitse nykyisestä laskea. Mikäli virta on loppumassa kesken lennon, voidaan lentokone ladata myös maanteiden varsille sijoitetuilla autojen Supercharger-latureilla. Lentokoneen akuille annetaan kahdeksan vuoden takuu.