Sähköhaarukka auttaa luopumaan suolasta – antaa kieleen sähköshokkeja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tokion yliopiston tutkija Hiromi Nakamura on markkinoille sähköhaarukan, jonka tehtävänä on aktivoida kielen makuhermoja sähköimpulssien avulla. Mies on suunnitellut haarukan erityisesti henkilöille, joilla on vakava suolariippuvuus.

Nikkie Technology -sivuston mukaan sähköhaarukka saa ruoan maistumaan suolaiselta, vaikka siinä ei olisi suolaa lainkaan. Haarukan sähköimpulssit aktivoivat kielen hermot ja sen seurauksena suussa maistuu suolaiselle. Tutkijan mukaan sähköhaarukka aktivoi myös kirpeitä makuja syömisen yhteydessä. Akkukäyttöinen haarukka kestää käytössä jopa 6 tuntia kerrallaan.

Sähköhaarukat ovat pärjänneet ruokailutesteissä hyvin, mutta vesitestejä se ei ole vielä läpäissyt. Haarukan on oltava vesitiivis, jotta sen laajempi myynti voidaan aloittaa. Haarukka on kehitetty osaksi No Salt Restaurant -kampanjaa, jonka tehtävänä on valistaa terveellisestä ja vähäsuolaisesta ruokavaliosta. Tutkijoiden arvion mukaan markkinoille tulevat sähköhaarukat tulevat maksamaan noin 15 euroa kappaleelta.