Suomiräppäri auttoi kaatunutta vanhusta Helsingissä: ”Ihmiset helvetin välinpitämättömiä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa maailman suurkaupungeissa on tunnetusti tilanne, jossa ihmiset eivät auta pulaan joutuneita tuntemattomia. Miljoonakaupunkeihin verrattuna piskuinen Helsinki ei kuitenkaan poikkea tältä osin kovinkaan merkittävästi. Sen sai myös räppäri Heikki Helastinen kokea.

– Pakko avautua kun veri meinaa kiehua yli välinpitämättömien kusipäiden suhteen, Helastinen aloitti kirjoituksensa.

Helastinen kertoi Facebookissa ikävästä kokemuksestaan, jossa vanha mies kaatui pahasti Helsingin Kampissa raitiovaunusta poistuessaan. Helastinen riensi auttamaan pulassa ollutta vanhusta, mutta olisi tarvinnut myös muita ihmisiä apuun. Avun tarjoamisen sijaan muut tyytyivät kuitenkin katselemaan tilannetta sivusta. Lopulta raitiovaunun kuljettaja riensi paikalle – tosin vain huutamaan vanhusta auttavalle räppärille.

– Sporakuski kävelee meitä kohti ja ajattelin että sentäs kuski tulee auttamaan kun ei kukaan muu, mutta ei, sen sijaan että kuski auttaisi niin hän vain tiuskaisee mulle että laita se mies tuohon kaiteeseen nojaamaan ja nouse takas kyytiin niin päästään jatkamaan!! Sanoin kuskille että mitä helvettiä, auta nyt että saadaan mies tästä pystyyn, mutta kuski ei auta millään tapaa vaan alkaa huutamaan mulle että nyt jätät sen siihen ja nouset kyytiin tai jäät tähän itsekin!! Heikki Helastinen kirjoittaa.

Räppäri jäi auttamaan miestä ja saattoi tämän palvelukeskukseen, jonne pääseminen olisi muuten ollut vanhukselle todella haastavaa.

– Matkan edetessä mies antaa neuvoja mistä käännytään ja mihin mennään ja edelleen pyytelee anteeksi aiheuttamaansa vaivaa. Sanoin että sulla ei oo mitään syytä pyytää anteeksi keneltäkään, vaan ne matkustajat ja sporakuski jotka eivät auttaneet sua millään tapaa ovat sulle anteeksipyynnön velkaa, räppäri jatkaa.

– Nyt sitten mietin että miten niin monet ihmiset voi olla oikeasti niin helvetin välinpitämättömiä niinkun tässä tapauksessa jengi sporassa kuskia myöten. Luulis olevan itsestään selvää kaikille avun antaminen mut ei näköjään oo. Muistetaan vaan aina auttaa tollasissa tilanteissa niitä jotka apua tarvitsee niinkuin ne ois meidän omia mummoja tai pappoja tai lapsia. Inhimillisyyttä kehiin.

Pakko avautua kun veri meinaa kiehua yli välinpitämättömien kusipäiden suhteen. Lähdin äsken sporalla Kampista himaan pä…

Julkaissut Heikki Helastinen 31. maaliskuuta 2016