Arman Alizadin dokumenttisarja alkaa tänään – suljetaan heti vankilaan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen televisiotähti Arman Alizad tekee tänään paluun televisioon, kun hänen jo ennakkoon kohuttu dokumenttisarjansa Arman Pohjantähden alla alkaa illalla Nelosella. Kymmenosainen sarja on läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja aiheisiin, jotka puhuttavat ja pelottavat.

Ensimmäisessä jaksossa Alizad suljetaan Riihimäen vankilaan. Dokumenttisarja alkaa nimittäin korkean turvatason Riihimäen vankilasta, jonne Arman kirjautuu suorittamaan tuomiota. Hän tutustuu autenttiseen vankilaelämään ja sen rutiineihin sekä haastattelee erilaisia vankeja ja vankilan työntekijöitä.

– Ei kukaan valitse lapsena, että olen vanhempana murhaaja ja tulen lusimaan 20 vuotta. Ei kukaan halua tätä. Se on yksi askel mikä johtaa toiseen. Katu imi lapsena mukaansa. Jos iästäni laskee pois linnavuodet niin olen vasta 20, 38-vuotias murhasta tuomittu Janne kertoo Armanille.

Miten toimii suomalainen vankeinlaitos? Parantaako vai pahentaako vankila ihmistä? Millaisia ajatuksia Armanilla herää vankilajaksonsa aikana? Entä vangeilla itsellään? Venla-palkittu Arman Alizad pohtii suljettujen ovien takana muun muassa vapauden ja oikeuksien menettämistä.