Huawei julkaisi odotetun P9-älypuhelimen – tuplakameralla!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara on parhaillaan Lontoossa tilaisuudessa, jossa teknologiayhtiö Huawei julkisti uudet lippulaivansa, Huawei P9 ja P9 Plus -älypuhelimet. Ne asettavat jälleen uuden riman älypuhelimille ja erityisesti niillä valokuvaamiselle, sillä laitteet on toteutettu yhteistyössä kameravalmistaja Leican kanssa.

Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara

Android Marshmallow 6 -käyttöjärjestelmää käyttävässä Huawei P9 -laitteessa on 5,2-tuumainen 1080p Press Touch -näyttö ja se on 6,95 millimetriä paksu, eli hieman ohuempi kuin esimerkiksi Applen iPhone 6. Yksi älypuhelimen merkittävimmistä ominaisuuksista on peräti 3.000 mAh:n akku, jolla voi katsoa peräti 12 tuntia HD-tason videota tai puhua 20 tuntia. Myös lataus on nopea, sillä jo 10 minuutin latauksella luvataan jopa viiden tunnin puhelut.

Laitteesta on tulossa useita eri väri- ja pintavaihtoehtoja, kuten matta sandblast ja kiiltävä valkoinen Ceramic White. P9-älypuhelimessa voi käyttää samanaikaisesti kahta eri SIM-korttia dual SIM -ominaisuuden ansiosta.

Huawei P9 -älypuhelimesta tekevät erityisen kuitenkin varsinkin sen kamerateknologia. Laitteessa on nimittäin takana kaksi 12 megapikselin Leica Summarit H1:2 2/27 ASPH -linssin kameraa ja salama. Toinen kameroista on mustavalkoinen ja toinen värillinen. Kahden kameran myötä kuvien tarkennusta voidaan muuttaa myös jälkikäteen. Jatkossa kaikkia kuvauksen asetuksia voidaan lisäksi muuttaa Professional Mode -tilassa.

Laitteessa on myös kaksi kennoa, joiden ansiosta kennoihin päätyy lähes kolme kertaa enemmän valoa kuin iPhone 6:n kamerassa, ja taustavalossa otettujen kuvien kerrotaan onnistuvan poikkeuksellisen hyvin. Kamera käyttää lähietäisyydellä tarkennuksen pienikokoista laseria.

– Ihmiset ottavat vuosittain miljardeja kuvia ja siksi kuvaamisesta on tullut yksi puhelimen hankkimisen tärkeimmistä kriteereistä. Leican kanssa luomamme Huawei P9 haastaa älypuhelimissa käytetyn linssiteknologian ja on samalla puhelinkuvaamisen suunnannäyttäjä, Huawei Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu totesi Lontoossa.

Huawei P9 Plus

Suuremmassa Huawei P9 Plus -laitteessa on 5,5 tuuman näyttö ja 3.400 mAh akku, jolla katsoo HD-videota 14 tuntia, puhuu 23 tuntia ja surffaa 4G-verkossa 9 tuntia. 10 minuutin latauksella puhuu kuusi tuntia puheluita. Plus-laitteessa on myös 8 megapikselin etukamera selfieitä varten. Laitteessa on myös universaali kaukosäädin, jolla voi jatkossa ohjata esimerkiksi televisiota ja muita kodin laitteita.

Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei lanseeraustilaisuus 2016, Kuva: Stara
Huawei lanseeraustilaisuus 2016, Kuva: Stara
Huawei lanseeraustilaisuus 2016, Kuva: Stara
Huawei lanseeraustilaisuus 2016, Kuva: Stara
Huawei lanseeraustilaisuus 2016, Kuva: Stara
Huawei lanseeraustilaisuus 2016, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara
Huawei P9, Kuva: Stara