Mahdoton metsästysurakka! Fukushimassa 13 000 radioaktiivista villisikaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanilaiset metsästäjät ovat ahkeroineet jo vuosia pyydystääkseen Fukushiman alueella säteilylle altistuneet villisiat. Urakka on osoittautunut lähes mahdottomaksi, sillä vuosien varrella villisikapopulaation määrä on triplaantunut ja tällä hetkellä kiinniotettavien määrä on jopa 13.000 yksilöä.

Radioaktiivinen villisikapopulaatio elää eristetyllä alueella, jonka säde on 20 kilometriä Fukushiman ydinvoimalasta. Viranomaiset ovat kaivaneet metsästetyille villisioille joukkohautoja Nihonmatsu-kaupungin kupeeseen. Koska eläimet ovat radioaktiivisuuden vuoksi myrkyllisiä ympäristölle, ei joukkohautoihin voi sijoittaa kuin 600 ruhoa kerrallaan.

The Sun -lehden mukaan paikalliset metsästävät villisikoja ravinnoksi ja senkin vuoksi radioaktiiviset villisiat on saatava kiinni. Metsästäjien urakka on haasteellinen, sillä villisiat ovat lisäntyyneet eristetyllä alueella vauhdikasta tahtia ja muutamassa vuodessa niiden määrä on kasvanut 330 prosenttia.