Notorious B.I.G. tekee paluun keikkalavoille – hologrammina!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Coachella-festivaalin yleisö yllättyi vuonna 2012, kun kesken Snoop Doggin keikan lavalle asteli edesmennyt räppäri Tupac Shakur. Nyt myös toinen 90-luvun hiphop-suuruus, The Notorious B.I.G., on tekemässä paluuta haudan takana hologrammin muodossa.

ARHT Media ja tähden kuolinpesästä huolehtiva ByStorm Entertainment -yhtiöt ovat hankkineet itselleen digitaaliset oikeudet räppäri Notorious B.I.G.:n hologrammiversioon. Billboard-lehden mukaan sopimuksen työstäminen kesti yhteensä yhdeksän kuukautta.

– Projekti on ollut kauan työn alla, ja se on minulle erityisen tärkeä. Sanat eivät riitä kuvailemaan kuinka riemuissani olen voidessani nähdä poikani jälleen lavalla, The Notorious B.I.G.:n äiti Voletta Wallace kuvailee.

Räppärin leskeksi jäänyt vaimo Faith Evans valmistelee parhaillaan The King and I -levyä, jossa The Notorious B.I.G. duetoi hänen kanssaan postuumisti. On siis todennäköistä, että hologrammi-Biggie nähtäisiin esittämässä levyn kappaleita hänen kanssaan keikkalavoilla.

The Notorious B.I.G., oikealta nimeltään Christopher Wallace, lukeutui 1990-luvun merkittävimpiin räppäreihin. Newyorkilainen artisti menehtyi 9. maaliskuuta 1997 ampumavälikohtauksessa Los Angelesissa. Tähden murhaajaa ei koskaan saatu kiinni.