Tällainen leikki koiran kanssa tekee onnelliseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koiranomistajat leikkivät lemmikkiensä kanssa omilla tavoillaan. Jokaisen suhde omaan lemmikkiin on ainutlaatuinen ja erilainen, minkä vuoksi myös vuorovaikutus ja leikkiminen eroavat ihmisten ja koirien kesken hyvin paljon toisistaan.

Huffington Post kertoo tutkijoiden tekemästä tutkimuksesta, jossa he analysoivat 187 koiranomistajan lähettämää videota, jossa omistajat leikkivät koiriensa kanssa. Tutkijat seurasivat ihmisten ja lemmikkien eleitä, ilmeitä ja käyttäytymistä leikin aikana tehdäkseen päätelmiä siitä millainen olisi hauskin leikki koiralle.

Tutkijat huomasivat, että koirat olivat yhtä innoissaan oli leikissä kyse sitten noutamisesta, vetämisestä, painimisesta tai temppujen tekemisestä. Suurin ero leikkien välillä näkyi ihmisissä. Ihmiset olivat koiran kanssa onnellisimmillaan fyysisiä leikkejä leikkiessään ja heti sen jälkeen.

Noutamisen ja temppujen pyytämisen aikana ihmiset olivat melko neutraaleja ja kehuivat koiraa kohtalaisesti. Vetämisessä omistajilla oli katsekontaksi koiraan, jolloin leikki oli läheisempi ja ihmiset tulivat siitä iloisiksi. Onnellisimmillaan omistajat olivat painiessaan koiransa kanssa, jolloin leikki oli todella vuorovaikutteista ja omistajat pääsivät olemaan jatkuvasti kosketuksissa koiraan.