Äiti nimesi kaksosensa Syanidiksi ja Saarnaajaksi – sitten oikeus puuttui asiaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englannissa Powysin tuomioistuin on estänyt perheenäitiä nimeämästä lapsiaan Syanidiksi ja Saarnaajaksi. Kyseessä on ensimmänen kerta kunnan historiassa, kun tuomari on joutunut puuttumaan vanhemman tekemään nimivalintaan.

Perheenäiti on valittanut oikeuden päätöksestä, mutta päätöstä ei ole muutettu. Nimien on katsottu aiheuttavan harmia lapsille. Äiti on perustellut nimivalintojaan sillä, että hän halusi lapsilleen voimakkaat ja sankarilliset nimet.

Nainen halusi antaa lapselleen nimeksi Syanidi, sillä syanidi tappoi Hitlerin. Äidin mielestä Saarnaaja on puolestaan henkisesti voimakas sana ja siksi se sopii hänen lapselleen nimeksi. Tuomari on määrännyt äidin keksimään lapsilleen uudet nimet.

The Sun -lehden mukaan perheenäidillä on todettu olevan mielenterveydellisiä ongelmia. Hänen synnyttämänsä kaksoset on otettu huostaan ja he asuvat vanhempien sisarustensa luona. Ellei äiti suostu keksimään uusia nimiä lapsilleen, jää vastuu lasten nimeämisestä todennäköisesti kaksosten sijaisvanhemmille.