Haluatko polttaa rasvaa? Nämä voimaliikkeet ovat sinulle

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Voimatreeni on paras kuntoilumuoto painonpudotuksen kannalta. Voimatreenit polttavat rasvaa ja muokkaavat sekä kasvattavat lihaksia. Isommat lihakset polttavat puolestaan enemmän energiaa myös levossa, minkä vuoksi lihaskasvu on laihduttajalle erittäin suotavaa.

Lift to Get Lean -kirjan kirjoittanut kunto-ohjaaja Holly Perkins kertoi Women’s Health -lehdelle viisi voimaliikettä, jotka ovat kaikkein tehokkaimpia voiman kasvattamisen lisäksi myös polttamaan rasvaa.

1. Kyykky

Kokeile kahvakuulan tai käsipainojen sijaan tehdä kyykyt harteille asetetun levytangon avulla, että pakarat pääsevät kunnolla töihin.

2. Leuanveto

Leuanvedot treenaavat tehokkaasti sekä käsiä että yläselkää. Leuanvetoa voi harjoitella esimerkiksi vastusta vähentävän kuminauhan avulla tai tehdä samaa liikerataa vetämällä kuntosalilla taljaa myötäotteella kohti rintaa.

And my pullup-obsession continues ?? First legs legs legs then this. Why not ?

Video, jonka LINN ✖️ LÖWES (@linnlowes) julkaisi

3. Maastaveto

Maastaveto on voimaliikkeiden kuningas rasvanpolton kannalta, koska se laittaa kehon jokaisen lihaksen töihin.

4. Penkkipunnerrus

Penkkipunnerruksessa töitä tekevät rintalihakset, hartialihakset ja ojentajat. Kapea oteleveys vaikuttaa enemmän ojentajiin, ja leveä oteleveys rintaan ja hartioihin. Penkkipunnerrus muokkaa tehokkaasti ylävartaloa ja toimii hyvänä liikkeenä rasvanpolton kannalta aktivoidessaan useampia lihaksia samanaikaisesti.

5. Pystypunnerrus

Varsinkin naisilla hartialihakset ovat yleensä heikot, minkä vuoksi pystypunnerrus on loistava liike. Heikko lihas kasvaa Perkinsin mukaan nopeammin kuin lihas, joka on jo valmiiksi vahva. Tämän vuoksi Perkins neuvookin painonpudotuksesta haaveilevat treenaamaan juuri heikkoja lihaksia, joiden nopeammin kasvanut lihasmassa alkaa kuluttamaan enemmän kaloreita myös levossa.