Stara kaatui tuntikausiksi – syynä palveluntarjoajan tekninen vika

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkkomedia Stara oli maanantaina kuusi tuntia tavoittamattomissa, kun palveluntarjoaja OVH Hostingin järjestelmässä ilmeni poikkeuksellisen vakava tekninen ongelma. Yhtiön teknikot eivät saaneet yrityksistä huolimatta vikaa korjattua, joten katkos venyi ennätysmäisen pitkäksi. Vikaa ei ole vieläkään saatu korjattua.

– Tämä oli Staran 13 vuoden historian pisin käyttökatkos. Jotkut lukijat epäilivät sosiaalisessa mediassa, että verkkomedia olisi joutunut DNS-hyökkäyksen kohteeksi, mutta näin ei kuitenkaan käynyt, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

– Kyse oli palveluntarjoajan teknisestä ongelmasta, joskin poikkeuksellisen vakavasta sellaisesta. Näyttää siltä, että pula ammattitaitoisesta tietotekniikan työvoimasta voi saada aikaan samanlaisia seurauksia kuin hakkereiden palvelunestohyökkäykset.

Staran palveluntarjoajalta saamien tietojen mukaan katkos koskee edelleen myös lukemattomia muita yhtiön palvelimilla sijaitsevia verkkosivustoja ympäri Eurooppaa. Yhä jatkuva tekninen ongelma liittyy palveluntarjoajan kuormantasaajaan ja sen käyttämään SSL-varmenteeseen. Staran asiantuntijat saivat verkkomedian toimintaan alkuperäisen vian jatkumisesta huolimatta.

Toimitus pahoittelee katkosta.