Asiakas osti alennushousut – hintalapun alta paljastui karu yllätys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on ajoittain paljastunut tapauksia, joissa liike on mainostanut myyvänsä tuotteita alennuksella, mutta myöhemmin on tavalla tai toisella selvinnyt, että alennushinta onkin ollut tavalla tai toisella korkeampi kuin aikaisempi varsinainen hinta.

Parhaillaan Facebookissa leviää vauhdilla Outi Tallusin kuvapäivitys, jossa hän kertoo ostaneensa Cubusin alennusmyynnistä pojalleen housuja. Kotona hän kuitenkin kurkisti 12,95 euron hintalapun alle, josta paljastui alkuperäinen hinta 9,90 euroa.

– Mielenkiintoinen myyntistrategia Cubuksella. Mainostivat myyvänsä kaikki aikuisten ja lasten housut 25%:n alennuksella. Poika tarvitsi housuja, joten ostimme muutamat. Kotiin päästyämme kurkistimme hintalapun alle. Olivat sitten korottaneet lapuilla normaalit hinnat juurikin alennusprosentin verran. Ei vaikuta ihan hyvältä markkinoinnilta ja taidankin jatkossa kiertää Cubus-liikkeet kaukaa.

Suomen Cubusin tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä myös esimerkiksi Norjassa on havaittu samanlaisia tilanteita. Siellä 199 kruunun alennushinnalla myytyjen housujen aikaisempi normaalihinta olikin 149 kruunua. Yhtiö on vastannut kritiikkiin kertomalla, että hintojen erot johtuvat muun muassa valuuttakurssien muutoksista ja aikaisemmasta väärästä hinnoittelusta. Samalla se muistutti Norjassa, että tuotteilla on 100 päivän palautusoikeus.