Nainen, nukutko rintaliivit ylläsi? Asiantuntija kommentoi kohuväitteitä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa naisista puhuu sen puolesta, että rintaliivejä tulee pitää myös nukkuessa yllä, että rintojen kudos ei pääse veltostumaan. Osa on taas vahvasti sitä mieltä, että rintaliivien käyttäminen yöllä voi altistaa jopa rintasyövälle.

Tutkijat ovat kertoneet, että rintaliivien jatkuvasta käyttämisestä ei ole tehty sellaisia tutkimuksia, jotka yhdistäisivät ne suoraan rintasyövän riskin kasvamiseen. Jos rintaliivit hankaavat jatkuvasti koholla olevia luomia, riski voi kuitenkin muuttua, mutta muuten pelkkä rintaliivit yllä nukkuminen ei lisää syövän muodostumisen mahdollisuutta.

Cleveland Clinic -sairaalan johtaja Holly Pederson kommentoi Women’s Health -lehdelle, että rinnat paljaana nukkuvien ei tarvitse pelätä rintakudoksen veltostumista ennen aikojaan. Asiantuntijoiden mukaan siis naiset voivat täysin itse päättää nukkuvatko he rintaliivit yllään vai eivät, kunhan heidän olonsa on yön aikana mahdollisimman mukava.