Kauneustrendi leviää – linnunkakkaa kasvoille

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset suostuvat kokeilemaan kauneuden eteen lähes millaisia konsteja tahansa pitääkseen ihonsa heleänä ja nuorena. Newyorkilainen kauneushoitola Shizuka on alkanut tarjoamaan asiakkailleen kasvohoitoja, joissa asiakkaille laitetaan linnunkakasta tehty naamio kasvoille.

Shizuka tarjoaa asiakkailleen The Geisha Facial -nimistä kasvohoitoa, jonka salainen ainesosa on linnunkakka. Uloste ei ole mitä tahansa linnunkakkaa vaan naamiossa käytetyt jätökset ovat pelkästään satakielen ulostetta. Hoito on saanut nimensä siitä, että geishat ovat muinoin käyttäneet satakielen ulostetta Japanissa kasvoihinsa kuorimaan ja heleyttämään ihoa.

Linnunkakkanaamio kuorii ja pyhdistaa ihoa, minkä lisäksi se tekee hoitolan mukaan ihon myös kirkkaaksi ja nuorekkaaksi. Muun muassa poptähti Harry Styles on kääntynyt linnunkakan puoleen ihonhoidossaan, minkä lisäksi Angelina Jolien ja Brad Pittin kerrotaan suosivan tätä erikoista hoitoa.