Menopeli näyttää mopoautolta – mutta on sisältä jotain aivan muuta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet pohjoisilla leveysasteilla elävät jättävät polkupyöränsä suosiolla varastoon talven kylmien ja liukkaiden kelien ajaksi. Eräs ruotsalaismies on kuitenkin luonut keksinnön, joka tekee pyöräilystä mielekästä myös pakkaskeleillä.

Mikael Kjellmanin Podride on eräänlainen polkupyörän ja auton välimuoto. Keksintö näyttää ulkoisesti minikokoiselta autolta, mutta sitä ajetaan polkupyörän tapaan ajoneuvon sisäpuolelta löytyvillä polkimilla. Vedenkestävän materiaalin ansiosta ajaja pysyy lämpimänä ja kuivana kelistä riippumatta.

Podriden ajaminen ei ole raskasta ylämäessäkään, sillä se on varustettu sähköpolkupyörän 250-wattisella moottorilla. Kjellmann hakee rahoitusta keksinnölleen IndieGoGo-varainkeruusivustolla. Hankkeen tukijoille tarjotaan ohjeet, joilla kuka tahansa voi rakentaa oman Podride-ajoneuvon.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.