Lomakohteiden ongelma paisuu – varaajat vievät kaikki aurinkotuolit

Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Valtaosa etelän lomakohteista on noussut turistipyydyksiksi, koska niiden lähistöllä sijaitsee toinen toistaan upeampia uimarantoja. Monet turistit eivät kuitenkaan halua mennä uimarannalle, vaan haluavat sen sijaan nauttia auringosta ja uimisesta hotellin omalla allasalueella.

Yhä useammissa hotelleissa ja niiden uima-allasalueilla on kuitenkin syntynyt merkittävä ongelma, joka on varsinkin viime vuosina alkanut toden teolla häiritä lukuisten turistien lomailua hotellien allasalueilla. Vielä muutama vuosi sitten jotkut ihmiset varasivat paikan aurinkotuoleista pyyhkeellä esimerkiksi aamiaisen ajaksi, mutta ihmisistä on tullut vuosi vuodelta röyhkeämpiä.

Stara
Stara

Nykyisin monien hotellien allasalueet ovat jopa koko päivän ajan pullollaan tyhjiä, mutta varattuja aurinkotuoleja. Samaan aikaan muut turistit etsivät kuumeisesti vapautuvia aurinkotuoleja itselleen ja perheelleen. Tilanne on muuttunut kestämättömäksi, ja nyt myös hotellien henkilökunta on viimein asiasta huolissaan.

Stara seurasi viime viikolla tällaista tilannetta Teneriffalla Be Live Costa Gigantes -hotellissa, jossa henkilökunta oli tuskastunut asiaan. Noin viisisataa aurinkotuolia varattiin usein jo aamukymmeneen mennessä, mutta jopa satakunta aurinkotuolia jää lopulta tyhjilleen koko päiväksi. Samaan aikaan muut etsivät itselleen vapaata paikkaa ja mahdollisuutta nauttia auringosta uima-altaalla.

Useina päivinä henkilökunta joutui lopulta tekemään ainoan oikean ratkaisun, eli poistamaan pyyhkeitä jo varatuilta aurinkotuoleilta ja luovuttamaan aurinkotuolit niitä aidosti tarvitseville. Vain varaajien pyyhkeet maassa jäivät muistuttamaan varatusta tuolista. Jos ja kun ongelma vielä jatkuu, on seuraavana edessä aurinkotuolien varaamisen kieltäminen.