Viinimaailmassa kuohuu! Brittikuohuviini voitti samppanjan sokkotestissä

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuohuviinien maailmassa on perinteisesti ollut yksi ylitse muiden, sillä Champagnen alue Ranskassa on noussut ikoniseen asemaan samppanjan tuottajana. Samppanjaa on yleisesti pidetty maailman parhaana kuohuviininä, mutta nyt tilanteeseen on tullut todellinen shokkikäänne.

Ranskalaiset ravintola- ja viiniammattilaiset ovat arvostelleet jälleen eri alueiden kuohuviinit jälleen paremmuusjärjestykseen sokkotesteillä. Monien suureksi yllätykseksi englantilainen kuohuviini rankattiin yhteispisteissä paremmaksi kuin ranskalainen samppanja.

Splash
Splash

– Olen kirjoittanut viineistä vuosikausia, enkä olisi koskaan kuvitellut, että ranskalaiset viiniammattilaiset sekoittaisivat keskenään englantilaisen kuohuviinin ja ranskalaisen samppajan, ihmetteli viinikirjailija Matthew Jukes.

Englantilainen kuplajuoma voitti kaksi kolmesta kategoriasta ja sijoittui kolmannessa kategoriassa toiseksi. Puolet maistajista luuli englantilaista kuohuviiniä samppanjaksi. Englannin nousu laadukkaiden kuohuviinien tuottajamaana ei tule alan ammattilaisille yllätyksenä, sillä ilmaston lämpeneminen on laajentanut suotuisimmat olosuhteet Champagnen alueelta Englannin eteläosiin.