Maailmanlopun näky tallentui kameraan El Salvadorissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keski-Amerikan El Salvadorissa todistettiin sunnuntaina 17. huhtikuuta erikoista näkyä, kun taivaalle ilmestyi jättiläismäinen tulipallo. Nopeasti näkyvistä hävinnyt tulipallo värjäsi taivaan verenpunaiseksi Chachuapan kaupungin yllä.

Paikallisen El Blog -uutissivuston mukaan näkyä olivat todistamassa muun muassa Horem-Ebenezerin kirkossa järjestetystä messusta poistuneet ihmiset. Punaisen taivaan kerrotaan aiheuttaneen paniikkia paikallisten keskuudessa, sillä sitä pidettiin maailmanlopun merkkinä.

Asiantuntijat uskovat ilmiön johtuneen alueelle osuneesta meteoriittimyskystä. Meteoriitit saattavat hajotessaan jättää ilmakehään pölyä, joka voi värjätä pilvisen taivaan esimerkiksi vihreäksi, keltaiseksi tai punaiseksi.

Toinen mahdollinen selitys ilmiölle löytyy lähialueella palaneista sokeriruokoista. Kasveihin imeytyneet saasteet, kuten typpidioksidi, vapautuvat palon aikana ilmaan. Ne saattavat värjätä matalalla lentävät pilvet punaisen värisiksi.