Näin estät lihasten kipeytymisen pitkillä lennoilla

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuntikausia kestävät lentomatkat vaikuttavat ikävästi ihmisen elimistöön, kun lihakset kipeytyvät, suolisto reistailee, limakalvot kuivuvat ja jalat turpoavat. Kardiologi Aaron Aday on jakanut muutaman vinkin, joiden avulla olo on pirteämpi pitkän lentomatkan jälkeen.

Conde Nast -matkailusivustolle vinkkejään jakanut sydämen ja verenkiertoelimistö asiantuntija kertoo, että matkustajan kannattaisi venytellä huolellisesti jo ennen lentokoneeseen astumista. Matkustajan on hyvä nousta penkistä ylös vähintään kerran tunnissa jalottelemaan. Lisäksi olisi suotavaa venytellä ja renotuttaa pohkeita, pyöritellä nilkkoja ja levitellä varpaita.

Lonkkia ja pohkeita kannattaa venyttää jo ennen lentoa. Venytysliikkeet ehkäisevät jalkojen kramppaamista ja turpoamista. Tohtori Aaron Adayn mukaan ihmisten kannattaisi varata aina käytäväpaikka pitkiltä lennoilta helpompaa liikkumista varten. Lisäksi matkustajien kannattaa ostaa laadukkaat lentosukat.