Syömällä seksipedoksi – ruokavalio vaikuttaa makuuhuonessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät, että ruokavalio määrittelee erittäin pitkälle ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. On eri asia mussuttaa karkkia päivästä toiseen kuin hemmotella kehoa ravintorikkailla aterioilla. Ruoka vaikuttaa myös makuuhuoneen puolella.

Sen lisäksi, että ruokavaliolla on oleellinen merkitys ihmisen jaksamisen ja libidon kanssa, vaikuttaa se myös genitaalialueiden makuun. Esimerkiksi ananas tekee miesten siemennesteestä tunnetusti makeaa ja maukasta, mutta samoin se vaikuttaa myös naisten ominaismakuun. Maun lisäksi ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota seksuaaliseen terveyteen ja hyvinvointiin.

Ravintoterapeutti Natasha Edwina suosittelee, että ihmiset suosivat ruokavaliossaan mahdollisimman tuoreita ja puhtaita raaka-aineita. Prosessoidut einekset ja sokerit alentavat energiatasoa ja makuuhuoneessa jaksamista. Orgaaninen ruoka edistää verenkiertoa ja parantaa siten myös orgasmeja.

Parhaimpia seksiruokia ovat mansikat, porkkanat, omenat ja bataatit. Antioksidantit vaikuttavat verenkiertoon ja vitamiinit parantavat spermanlaatua. Bataatissa on puolestaan suuri määrä kaliumia, mikä on suoraan yhteydessä verenpaineen säätelyyn ja siten seisokkiin ja kestävyyteen.

Jokaisen seksikoneeksi havittelevan kannattaa jättää karkit, keksit ja donitsit kaupan hyllylle. Yhtäkkiä kohoava verensokeri antaa energiaa, mutta saa ihmisen tuntemaan olonsa nälkäiseksi pian tämän jälkeen. Myös kahvi ja energiajuomat on syytä hylätä, mikäli ei halua pilata seksiä hikoilemalla.